Varesil är en receptfri behandling mot åderbråck som finns tillgänglig. Preparatet är ett naturmedel och använder sig av en kombination av hästkastanj och hesperidin tillsammans med andra naturliga ingredienser. Hästkastanj kallas även för Aesculus hippocastanum och det är ett naturmedel som verkar genom att förbättra blodcirkulationen och minskar risken för blod eller vätska ska läcka ut ur vener och kapillärer. Ämnet minskar många symptom på åderbråck såsom exemplevis svullnad. Hesperidin fungerar främst genom att stärka och läka blodkärlen.

Både Hesperidin och hästkastanj anses på goda grunder vara effektiva ingredienser för behandling och förebyggande åtgärder. Hästkastanj bedöms vara effektivt för att ta bort symptom på åderbråck och flavonider som hesperidin anses vara utmärkta ingredienser som förebyggande åtgärder för åderbråck.

Varesil kapslar och salva mot åderbråck
Varesil är en kombinationskur som består av kapslar och en salva som används samtidigt i kombo. Kombinationen av kapslar och kräm är utformad för att kunna åtgärda flera problem samtidigt. Kapslarna verkar internt genom öka blodcirkulationen och stärka blodkärlen för behandling och förebyggande effekter. Krämen/salvan har anti-inflammatoriska effekter samt har många stärkande och läkande effekter för huden. Krämen lindrar även för att minska klåda och svullnader samt kan minska och håller tillbaka blödningar